Cum s-a schimbat prețul carburanților după ce Guvernul a scos o taxă, dar a mărit alta2Foto© stirileprotv.ro

Cum s-a schimbat prețul carburanților după ce Guvernul a scos o taxă, dar a mărit alta

, 8 știri, 31 vizualizări

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat miercuri că MFP a recalculat în ultima zi din an nivelul accizei la carburanți pentru a ține cont de legea privind eliminarea supraaccizei și de inflația comunicată oficial de Institutul Național de Statistică (INS). Prețul carburanților a scăzut, în medie, cu 32 de bani pe litru, miercuri, după eliminarea supraaccizei și actualizarea cu inflația efectuată marți de către Ministerul Finanțelor, potrivit Mediafax.

”Vești bune din prima zi a anului 2020.

Am avut dreptate din nou ( PSD iar a mințit) . Eliminarea supraccizei a redus prețul la pompă.

Pentru că lumea să nu înceapă anul cu știri contradictorii. După ce legea care elimina supraacciza a fost promulgată, MFP a recalculat nivelul accizei care să țină cont de legea promulgată și de articolele 342 și 442 din codul fiscal. Cele două articole actualizează acciza in funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum publicat de INS”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, a catalogat, miercuri, creșterea accizei la carburanți la final de 2019 de către Ministerul Finanțelor ca fiind "o mizerie", după ce supracciza a fost eliminată. Liderul PSD a acuzat Guvernul PNL că "a început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului".