Cum se va desfășura slujba de Înviere din noaptea de 26-27 mai. Arhiepiscopia Tomisului a comunicat toate detaliile4Foto© adevarul.ro

Cum se va desfășura slujba de Înviere din noaptea de 26-27 mai. Arhiepiscopia Tomisului a comunicat toate detaliile

, 16 știri, 66 vizualizări

Conform programului transmis de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în noaptea de 26 spre 27 mai, în bisericile și mănăstirile din Eparhia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, începând cu ora 23.40. Credincioșii sunt chemați să ia Lumină Sfântă, aceeași Lumină adusă de la Ierusalim și păstrată în altarele bisericilor.

"La ora 23.40, clerul iese din biserici, cântând 'Învierea Ta Hristoase...' și oferind lumină credincioșilor prezenți; aceeași lumină sfântă adusă în noaptea de Paște, de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.

La ora 24,00 se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă, iar după aceasta, în jurul orei 1,30, va începe slujba Sfintei Liturghii. La final, va fi oferită împărtășanie credincioșilor care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior de arhiereu, și care s-au spovedit.