Cum se vor desfășura slujbele de Bobotează în 2021. Patriarhia anunță restricții, ÎPS Teodosie cheamă 10.000 de credincioși18Foto1Video© antena3.ro

Cum se vor desfășura slujbele de Bobotează în 2021. Patriarhia anunță restricții, ÎPS Teodosie cheamă 10.000 de credincioși

, 42 știri, 83 vizualizări

Bobotează 2021. ÎPS Teodosie a declarat, luni, presei, că Arhiepiscopia a organizat la fel ca în fiecare an sărbătoarea Bobotezei, pentru că „sărbătorile trebuie să învingă pandemia”.

Bobotează 2021. „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire. Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza.

Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.