Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare: Meteorologii anunță valori de până la -16 grade Celsius16Foto© hotnews.ro

Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare: Meteorologii anunță valori de până la -16 grade Celsius

, 58 știri, 107 vizualizări

La începutul săptămânii vremea va fi rece, iar temperatura maximă va fi între -9 și 1 grad, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că, noaptea de luni spre marți va fi cea mai rece din săptămâna care urmează. În Capitală, temperatura nu va depăși 0 grade.

„Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni și marți va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marți după-amiază maximele se vor situa între -9 și 1 grad, iar în noaptea de luni spre marți va fi ger în majoritatea zonelor. Ne așteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 și -6 grade Celsius”, a declarant, pentru Mediafax, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Miercuri și joi vremea se va încălzi ușor, iar maximele vor fi între -2 și 6 grade.

“Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de est a țării va mai ninge puțin, marți este o zi de pauză. În noaptea de marți spre miercuri ne așteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puțin în Sud-Estul României unde va apărea lapovița sau ploaia și va crește riscul de polei”, a mai spus meteorologul.