Curtea de Apel anulează retrocedarea a 12 hectare din Parcul IOR3Foto© libertatea.ro

Curtea de Apel anulează retrocedarea a 12 hectare din Parcul IOR

, 5 știri, 12 vizualizări

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a anunțat decizia dată miercuri de instanță printr-o declarație de presă făcută chiar lângă terenul respectiv, lângă stația de metrou Titan. Negoiță a spus că este „o zi mare pentru bucureșteni” și „o zi de doliu pentru mafia retrocedărilor”.

„Este o zi mare pentru toți locuitorii din Sectorul 3 și, aș putea spune, chiar pentru bucureșteni și pentru România. Pentru mafia retrocedării terenurilor este zi de doliu. Avem hotărâre judecătorească, (…) cele 12 hectare care au fost retrocedate ilegal în Parcul IOR vor deveni domeniu public”, a spus primarul.

Deși decizia Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, edilul se declară optimist și spune că proprietarii terenului din IOR nu au nicio șansă de câștig. Ba mai mult, cei vinovați pentru retrocedarea ilegală a terenurilor ar trebui trași la răspundere, mai ales în contextul în care el însuși a primit amenințări pentru că i-a împiedicat pe proprietari să construiască pe terenurile din parcuri, terenuri care ar trebui să fie publice.