Curtea Penală Internațională lansează o anchetă privind crime comise în Cisiordania și Fâșia Gaza. Israelul se opune2Foto© agerpres.ro

Curtea Penală Internațională lansează o anchetă privind crime comise în Cisiordania și Fâșia Gaza. Israelul se opune

, 5 știri, 60 vizualizări

Curtea Penală Internațională a anunțat, miercuri, inițierea unei investigații în cazul crimelor comise în teritoriile palestiniene Cisiordania și Fâșia Gaza, dar Guvernul Israelului a transmis că se opune anchetei.

"Confirm inițierea unei anchete a Biroului procurorului Curții Penale Internaționale privind situația din Palestina. Ancheta vizează crime care intră în competența instanței care ar fi fost comise după data de 13 iunie 2014", a anunțat procurorul general al CPI, Fatou Bensouda, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

"Decizia lansării unei investigații a fost luată după analiza preliminară minuțioasă efectuată de Biroul meu timp de aproape cinci ani. În această perioadă, conform politicii stabilite de Biroul procurorului, au avut loc contacte cu părțile implicate și au fost schimburi fructuoase de idei cu reprezentanți guvernamentali palestinieni și israelieni", afirmă Fatou Bensouda.