Cutremur cu magnitudinea 7,1 la granița dintre Kârgâzstan și China2Foto© hotnews.ro

Cutremur cu magnitudinea 7,1 la granița dintre Kârgâzstan și China

, 13 știri, 20 vizualizări

Un cutremur devastator cu magnitudinea 7,0 a lovit zona de frontieră dintre China și Kârgâzstan la ora locală 20:09, potrivit informațiilor furnizate de Institutul American de Geofizică (USGS), citat de agenția AFP. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 13 kilometri, amplificându-i impactul și provocând temeri cu privire la pagubele și pierderile de vieți omenești.

Zona epicentrală a cutremurului se află în proximitatea graniței dintre China și Kârgâzstan, iar primele rapoarte indică faptul că localnicii au resimțit puternic mișcarea telurică. Efectele seismului au fost, însă, resimțite și în alte regiuni, cu rapoarte care confirmă că India și Pakistan au simțit undele de șoc.

Autoritățile locale și echipele de intervenție au intrat rapid în acțiune pentru evaluarea pagubelor și acordarea asistenței necesare. Până în prezent, nu au fost furnizate informații cu privire la victime sau pagube materiale semnificative, dar echipele de intervenție sunt în alertă maximă în cazul în care vor apărea necesități urgente.