CUTREMURE succesive în România2Foto© romaniatv.net

CUTREMURE succesive în România

, 11 știri, 10 vizualizări

CUTREMURE în România. Primul cutremur care a zdruncinat țara noastră s-a produs la ora 21:38 în județul Buzău. La scurt timp după ce au fost resimțite undele seismice, oficialii de la INCDFP au anunțat că acesta a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la o adâncime de 124 de km.

La aproape o oră distanță de acesta, în țara vecinilor noștri, aflați la sud-vest, a avut loc un cutremur destul de periculos, având în vedere că acesta a fost unul de suprafață: adâncimea lui a fost de doar 1 km, un aspect destul de rar, spun specialiștii. Magnitudinea acestui seism a fost de 2 grade pe scara Richter, conform informațiilor făcute publice de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai mare cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie și a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc pe 28 octombrie, în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mișcarea tectonică fiind resimțită destul de mare și la București.