Dacă presa chineză ar fi fost liberă, coronavirusul nu ar fi devenit pandemie- Reporteri fără Frontiere7Foto1Video© hotnews.ro

Dacă presa chineză ar fi fost liberă, coronavirusul nu ar fi devenit pandemie- Reporteri fără Frontiere

, 9 știri, 379 vizualizări

Ne-a părăsit Paul Goma, cel care avut curajul să pună în discuție existența comunismului și a secretarului general al Partidului Comunist, prin înființarea unui sindicat liber. Drept urmare, a fost exclus din Uniunea Scriitorilor a comuniștilor, i s-a retras cetățenia română și a fost expluzat din țară.

După 1990, Paul Goma nu a mai revenit în România, cum de altfel au procedat Eugen Ionescu și  Emil Cioran. Consecvent unor principii superioare, chiar dacă a folosit un mod nu tocmai elegant, a reușit să radiografieze neiertător tot ce a mișcat și cum a procedat în România.

Jurnalul lui Paul Goma, operă destinată adulților bine instruiți, îl reprezintă pe disidentul anilor ’70, trecut prin infernul închisorilor comuniste. Așteptările lui Paul Goma au fost corecte, radicale, tocmai de aceea s-a ocupat de analiza celor care au fost în fapt o creație a comunismului și care au continuat să cauționeze nefastele rețele.