Dacia Sandrider concurează în Raliul Dakar 202512Foto1Video© zf.ro

Dacia Sandrider concurează în Raliul Dakar 2025

, 13 știri, 17 vizualizări

Constructorul Dacia a dezvăluit, marți, mașina pe care pilotul francez Sébastien Loeb o va conduce în următoarele trei ediții ale Raliului Dakar. Subsidiara grupului Renault a colaborat cu Prodrive pentru a dezvolta un prototip, Sandrider, bazat pe modelul Hunter. Prima cursă va avea loc în Maroc, în octombrie 2024, relatează lequipe.fr.  Potrivit Renault, mașina va fi alimentată cu combustibil sintetic, produs de Aramco.

După Peugeot și Prodrive-BRX (Bahrain Raid Xtreme), Sébastien Loeb își va continua parcursul la Dakar cu constructorul român Dacia, care a prezentat marți, la Aubervilliers, în apropiere de Paris, prototipul pe care i-l va încredința alsacianului, precum și lui Nasser al-Attiyah din Qatar și Cristinei Gutierrez din Spania.

Filiala Grupului Renault a dezvoltat mașina Sandrider în colaborare cu Prodrive, bazându-se pe experiența acumulată cu Hunter în ultimii patru ani. "Este un proiect profesionist, cu o investiție reală din partea mărcii Dacia", a comentat Loeb. "În opinia mea, utilizarea experienței Hunter într-un proiect complet nou a fost cea mai bună alegere posibilă pentru a-mi mări șansele de a câștiga Dakar", a precizat el.