Dacian Cioloș anunță fuziunea cu USR după alegerile parlamentare2Foto© romaniatv.net

Dacian Cioloș anunță fuziunea cu USR după alegerile parlamentare

, 6 știri, 16 vizualizări

"Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidențiale, continuăm acum cu o alianță politică ce începe să își structureze și organe executive de lucru comune.

Avem acel Comitet Executiv comun format din șase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfințită juridic și am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii", a spus Dacian Cioloș, într-o intervenția telefonică la TVR1.

Președintele USR, Dan Barna, a precizat că acest calendar este unul realist. "E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării și pentru USR și PLUS și pentru Alianța USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianța USR PLUS va confirma și se va consolida ca forță relevantă. De fapt, de asta am și candidat la președinția USR, să transform acel partid, și acum, această alianță să o transformăm, cu Dacian Cioloș, într-un partid care să conteze pe termen lung în România", a spus și Dan Barna.