Dacian Cioloș, mesaj către Ludovic Orban: Plata amenzii nu e un merit politic și nu te face om de stat© libertatea.ro

Dacian Cioloș, mesaj către Ludovic Orban: Plata amenzii nu e un merit politic și nu te face om de stat

, 4 știri, 88 vizualizări

„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea „fă ce spune popa, nu ce face popa” rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea”, a scris Cioloș pe Facebook.

Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari.

Dacian Cioloș:Fostul premier adaugă: „Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale. Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înșiși, dar și funcția pe care o ocupă”.