Daea anunță susținerea producției de usturoi și a efectivelor de bubaline3Foto© stirileprotv.ro

Daea anunță susținerea producției de usturoi și a efectivelor de bubaline

, 4 știri, 134 vizualizări

Susținerea producției de usturoi și a efectivelor de bubaline, dar și subvenționarea motorinei pentru sectorul piscicol sunt noile programe ce vor fi finanțate din bugetul Ministerului Agriculturii în 2019, potrivit informațiilor prezentate luni de ministrul de resort, Petre Daea, în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

"Pentru sprijinirea fermierilor s-au introdus și programe noi în acest an, precum susținerea cultivării de usturoi în România, știindu-se că există o îngrijorare legitimă că pe piața românească nu există o cantitate suficientă care să răspundă pretențiilor consumatorilor, aprovizionarea din import fiind într-o cantitate extrem de însemnată.

Acest program arată ce am prevăzut în programul nostru de guvernare (...), unde am spus că în fiecare an vom prezenta două programe deficitare care își au explicația în balanța de aprovizionare cu produse agricole. Pentru acest program este prevăzută o sumă de 9,3 milioane de lei", a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.