Dan Barna: În procesul de selecție al candidaților nu vom avea nici un fel de toleranță față de niciun fel de colaborare cu Securitatea2Foto© stirileprotv.ro

Dan Barna: În procesul de selecție al candidaților nu vom avea nici un fel de toleranță față de niciun fel de colaborare cu Securitatea

, 4 știri, 11 vizualizări

„ZERO toleranță față de colaboratorii Securității.

Am văzut, în ultimele zile, un vehement proces public de intenție privind o prevedere din Protocolul Alianței, referitoare la candidatura unor persoane care, copii fiind, au semnat un angajament cu Securitatea.Deși textul exclude clar orice fost colaborator, minor sau major, am fost acuzați, cu rea intenție, că am proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un angajament, dar au colaborat cu Securitatea ca adulți.

Nimic mai fals. Repet, textul impune excluderea totală a colaboratorilor de orice fel“, a scris Dan Barna, pe contul său de Facebook.

„Fac însă eforturi să mă obișnuiesc cu realitatea că adevărul obiectiv ajunge, deseori, o chestiune secundară în lupta politică. În discuțiile noastre, ne-am gândit la cazuri dramatice, la copii care, într-o situație de vulnerabilitate, au fost constrânși, sub presiune, să semneze un angajament.