Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra, susține că SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor4Foto© businessmagazin.ro

Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra, susține că SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor

, 6 știri, 12 vizualizări

SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor, poate mai devreme sau mai târziu, întrucât economia Statelor este rezilientă, a declarat, miercuri, Dan Bucșă, economistul-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, la o conferință de profil.

“Probabiliitatea unei recesiuni în Statele Unite ale Americii, în următoarele 12 luni, este de peste 50%. Această posibilitatea ar putea să mai crească, peste trei ani este de 98%. În scenariul nostru, recesiunea în SUA va fi la mijlocul anului viitor. Recesiunea în SUA s-ar putea întâmpla și mai târziu, întrucât economia SUA este una rezilientă, ori mai devreme deoarece o corecție declanșată de piața bursieră se poate întâmpla oricând”, a explicat specialistul.

Potrivit economistului, în ceea ce privește comerțul global, războiaele tarifare nu ve vor termina înainte de alegerile prezidențiale din SUA. “Guvernul chinez crede același lucru, sunt prea multe opinii divergente. Marea problemă între SUA și China este că nu se înțeleg asupra a ceea ce au de negoicat. O altă problemă a razboiaelor comerciale, este că ele afectează pe toată lumea.