Decizia de achitare a torționarilor disidentului Gheorghe Ursu nu va fi revizuită, a decis Curtea de Apel București2Foto© libertatea.ro

Decizia de achitare a torționarilor disidentului Gheorghe Ursu nu va fi revizuită, a decis Curtea de Apel București

, 5 știri, 28 vizualizări

„În temeiul art.459 alin. (5) Cpp, respinge, ca inadmisibile, cererile de revizuire formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție și de revizuentele-părți civile Ursu Andrei Horia și Ursu Ștefan Olga împotriva sentinței penale nr. 196/F/17.10.2019 a Curții de Apel București – Secția I penală, definitivă prin decizia penală nr. 238/A/27.07.2023 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanței.

În octombrie 2023, Parchetul General a cerut anularea deciziei, pe calea revizuirii, prin care torționarii Marin Pîrvulescu și Vasile Hodiș au fost achitați definitiv de Instanța Supremă pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase.

Procurorii arătau în cererea de revizuire că există fapte sau împrejurări care nu au fost cunoscute de judecători atunci când au soluționat dosarul torționarilor lui Gheorghe Ursu.