Decizia în procesul intentat României de compania Gabriel Resources, legat de investiția de la Roșia Montană, așteptată astăzi50Foto© libertatea.ro

Decizia în procesul intentat României de compania Gabriel Resources, legat de investiția de la Roșia Montană, așteptată astăzi

, 92 știri, 29 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Tribunalul de arbitraj al Băncii Mondiale va anunța, astăzi, o decizie în procesul intentat României de compania Gabriel Resources, legat de investiția de la Roșia Montană. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș spune că despăgubirile pe care România riscă să le plătească ar putea fi cuprinse între un miliard și 6,7 miliarde de euro în funcție de decizia tribunalului.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va decide căile de urmat în cazul Roșia Montană, în funcție de hotărârea instanței. Șeful Executivului a menționat că ar organiza și un referendum pentru a afla dacă românii consideră oportună exploatarea aurului în zonă.

Compania canadiană, acționar majoritar la Roșia Montană, a chemat țara noastră în instanță și a invocat pierderi de miliarde de dolari, pe motiv că Guvernul de la București a decis să nu mai respecte acordurile inițiale de exploatare a minei de aur Roșia Montană.

În momentul acesta, este un proces câștigat și nu este o urgență
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu renunță la referendumul pentru Roșia Montană