Delir al unui fost premier: Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi4Foto© libertatea.ro

Delir al unui fost premier: Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi

, 7 știri, 205 vizualizări

Fostul priemier malaysian, Mahathir Mohamed, a declarat, imediat după atacul terorist de astăzi, de la Nisa, soldat cu trei morți, că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”. Mohamed a precizat că „orice religie este implicată, oamenii care sunt supărați ucid”, în contextul în care, încă de la începutul acestei săptămâni, zeci de mii de manifestanți din state aflate în lumea musulmană au ieșit pe străzi pentru a protesta la adresa peședintelui francez, Emmanuel Macron, care a apărat republicarea caricaturilor cu Profetul Mohamed, în publicația satirică „Charlie Hebdo”.

La scurt timp după asasinatele din Nisa, fostul premier al Malaeziei, țară predominant musulmană, a postat comentarii inflamatoare pe Twitter. Referindu-se la decapitarea profesorului francez de istorie, care le arătase elevilor săi caricaturi ale Profetului Mahomed, Mahathir Mohamed a spus că nu a aprobat atacul, ci că libertatea expresia nu a inclus „insulte față de alții”.

„Orice religie este implicată, oamenii care sunt supărați ucid”, a spus fostul prim-ministru, de 95 de ani, care a mai făcut în trecut declarații controversate despre evrei și homosexuali.