Departamentul de Stat al SUA a donat jumatate de milion de dolari pentru o biserica fortificata din Romania3Foto© agerpres.ro

Departamentul de Stat al SUA a donat jumatate de milion de dolari pentru o biserica fortificata din Romania

, 5 știri, 24 vizualizări

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural acordă o jumătate de milion de dolari fundației Mihai Eminescu Trust pentru restaurarea bisericii fortificate medievale din satul Alma Vii, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

"Ambasada SUA este încântată să anunțe că ambasadorul Hans Klemm donează 500.000 de dolari fundației Mihai Eminescu Trust ca parte a programului special al Departamentului de Stat "Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural". Aceasta este cea mai substanțială finanțare AFCP din lume acordată anul acesta de către Departamentul de Stat.

Fondurile sunt destinate sprijinirii restaurării bisericii fortificate medievale din satul Alma Vii, județul Sibiu, sub îndrumarea fundației Mihai Eminescu Trust, un ONG care lucrează de aproape 20 de ani la restaurarea clădirilor de importanță istorică și la revitalizarea satelor din regiune", anunță Ambasada SUA la București printr-un comunicat de presă.