Deputat PNL, reacție după declarațiile primarului din Târgu Mureș: Ar trebui interzis dreptul de a candida pentru rasiști și naziști© adevarul.ro

Deputat PNL, reacție după declarațiile primarului din Târgu Mureș: Ar trebui interzis dreptul de a candida pentru rasiști și naziști

, 7 știri, 12 vizualizări

„Declarațiile primarului din Târgu Mureș ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puțin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasiști și naziști. Primarul din Târgu Mureș este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au "dreptul legal" să devină parinți. Nazism în cel mai pur sens al termenului”, a scris pe Facebook deputatul Ovidiu Raețchi.

Reprezentantul PNL susține că o problemă e faptul că nu se poate face nimic pe cale juridică pentru taxarea unor asemenea declarații.

„Grav este că primarul își asumă cu seninătate această calitate, știind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitați-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă, încântat de sine, calitatea de nazist ("mă doare în fund de cei care mă fac nazist"), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat și cinic”, a completat liberalul.