Deputații europeni, îngrijorați în legătură cu drepturile cetățenilor în contextul Brexitului© incont.stirileprotv.ro

Deputații europeni, îngrijorați în legătură cu drepturile cetățenilor în contextul Brexitului

, 5 știri, 21 vizualizări

Deputații europeni își exprimă îngrijorarea față de aplicarea sistemului de înregistrare a cetățenilor UE în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit, într-o rezoluție adoptată miercuri referitoare la viitorul liberei circulații și limitarea impactului Brexitului asupra vieții cetățenilor europeni și britanici.

Rezoluția a fost dezbătută marți și adoptată miercuri cu 610 voturi pentru, 29 împotrivă și 68 de abțineri, conform unui comunicat de presă. În document deputații analizează situația drepturilor cetățenilor în contextul Brexit și subliniază faptul că aprobarea Acordului de retragere va ține cont de "experiența dobândită și de garanțiile oferite" în ceea ce privește protecția acestor drepturi.

Parlamentul European, reunit în plen la Strasbourg, își exprimă îngrijorarea în special cu privire la procesul de solicitare a înregistrării cetățenilor UE în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit (EU Settlement Scheme), la absența unui document fizic ca dovadă a dreptului de ședere în Regatul Unit și la accesibilitatea acestuia, printre alte probleme.