Dezastru în București, după ce autobuzele au început să circule pe linia de tramvai6Foto© businessmagazin.ro

Dezastru în București, după ce autobuzele au început să circule pe linia de tramvai

, 20 știri, 76 vizualizări

Prima zi a proiectului-pilot de la București, prin care autobuzele au început să circule pe linia de tramvai, s-a încheiat dezastruos. Pe lângă problemele legate de spațiul îngust dintre gardurile care delimitează liniile de tramvai, șoferii STB au constatat că roțile autobuzelor au fost distruse din cauza masticului folosit la etanșarea șinelor.

În prima zi după ce primarul general, Gabriela Firea, a implementat noul său proiectul-pilot, rezultatele nu arată prea bine. Autobuzele noi Otokar cumpărate din Turcia s-au ales cu mastic pe roți. Și circulația unor tramvaie a fost afectată. Problema a fost semnalată de un utilizator al Forumului Metrou Ușor, care a postat și imagini.

„Se pare că avem și ceva probleme. Cauciucurile autobuzelor au început să acumuleze mastic de la etanșarea șinei de tramvai. E posibil să fie ceva de scurtă durată, până se dezlipește complet masticul în surplus. Din ce am înțeles, în alte țări, autobuzul nu merge direct pe linia de tramvai, ci cu roțile de o parte și de alta a liniei. La noi nu prea e posibil așa ceva din cauza gardurilor și a peroanelor care nu au fost concepute pentru a circula în acest regim, decât direct pe linie”, a scris internautul.