Diaconescu pierde procesul cu trusurile de presă din România. Decizia nu este definitivă4Foto© adevarul.ro

Diaconescu pierde procesul cu trusurile de presă din România. Decizia nu este definitivă

, 8 știri, 16 vizualizări

În luna mai 2023, Diaconescu a dat în judecată un număr semnificativ de medii de informare, printre care Pro TV, Antena 1, Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, Adevărul, Hotnews, G4 Media, stiripesurse.ro, Gândul, DC News și trustul Ringier România. Fostul realizator TV a acuzat că acestea au difuzat informații nepublice din dosarul în care este cercetat pentru acuzații de sex cu minore.

Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui Diaconescu și l-a obligat să suporte cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Printre cei cărora le-au fost atribuite cheltuieli se numără Media Bit Software SRL (Hotnews), G4 Global Journalism SRL (G4Media), Ringier România SRL (Libertatea), Pro TV, ABC Plus Media SA, SC Clas Media SRL și stiripesurse.ro. Alte publicații implicate au solicitat cheltuieli de judecată separat.

Dan Diaconescu pierde procesul cu probabil toate trusturile de presa din Romania , publicatii online, ziare, gazete, tv-uri si site uri online. Ceruse in urma dosarului deschis de catre parchet ca toata presa din Romania sa retraga orice informatie in legatura cu dosarul acestuia, lucru care este nefiresc in cadrul unei societati democratice cu libertate de exprimare.