Dinamo și FCSB, amendate de Comisia de Disciplină a FRF după incidentele de la derby5Foto© agerpres.ro

Dinamo și FCSB, amendate de Comisia de Disciplină a FRF după incidentele de la derby

, 8 știri, 12 vizualizări

"În baza art. 82.2. și 3.a și c., raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu avertisment și o penalitate sportivă de 5.000 lei", informează lpf.ro.

FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena Națională, cu rivala Dinamo, în etapa a XII-a a Ligii I. Partida a fost întreruptă zece minute în prima repriză din cauza incidentelor. Au marcat: Coman '28 / Ciobotariu '9.

Derbiul a fost întrerupt în minutul 33, din cauza unor incidente și s-a reluat după aproximativ zece minute. La un corner pe care urma să-l execute de pe partea stângă Florinel Coman, fanii dinamoviști au aruncat cu obiecte în teren și au scandat injurii rasiste și xenofobe la adresa jucătorului FCSB, respectiv la adresa abitrului Istvan Kovacs. Galeria dinamovistă a scandat: "Țiganule" și "Afară cu ungurii din țară". Kovacs a trimis jucătorii la cabine și meciul a fost oprit circa zece minute. Arbitrul de centru a fost și el lovit de un obiect venit din peluza dinamovistă.