Directorul general al APIA, Ionuț Lupu, demis de Ministrul Agriculturii12Foto1Video© adevarul.ro

Directorul general al APIA, Ionuț Lupu, demis de Ministrul Agriculturii

, 21 știri, 21 vizualizări

Ionuț Lupu, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a fost demis marți seară de către ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-un context tensionat. Conform unor surse apropiat din Ministerul Agriculturii, conducerea APIA va fi preluată de către fostul director general, Cornel Turcescu, înainte ca Ionuț Lupu să preia poziția în luna decembrie a anului trecut.

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu, a fost demis, marți seara, de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvențiilor către fermieri și a blocajului din sistem.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuț Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăților către fermieri și a blocajului din sistem. Am avut ședință în această seară despre plata subvențiilor și deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituție. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naționale Tranzitorii și ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Florin Barbu.

Dacă există o anchetă, este binevenită. Adevărul va ieși la iveală
Marcel Ciolacu,
Cum justifică ministrul Agriculturii demiterea șefului APIA:…
Cine? Cine e Florin Barbu? A...ministrul Agriculturii..Nu știam cine...
Rareș Bogdan,
VIDEO Rareș Bogdan, întrebat dacă va fi demis Florin Barbu: „Cine?…