Directorul OMS: Dacă statele se grăbesc să ridice restricțiile, COVID-19 s-ar putea reactiva7Foto© libertatea.ro

Directorul OMS: Dacă statele se grăbesc să ridice restricțiile, COVID-19 s-ar putea reactiva

, 15 știri, 91 vizualizări

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează că ddacă statele se grăbesc să ridice restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii COVID – 19, virusul s-ar putea reactiva, iar impactul economic ar putea fi mai grav și prelungit. El insistă că cele mai importante măsuri sunt identificarea, testarea, tratarea cazurilor, dar și urmărirea contactelor acestora.

”Cea mai bună cale pentru ca statele să poată ridica restricțiile și să atenueze astfel efectele lor economice este să atace virusul cu un pachet de măsuri agresive și ample despre care am vorbit de multe ori: identificați, testați, izolați și tratați fiecare caz și urmăriți fiecare contact. Dacă statele se grăbesc să ridice restricțiile, virusul s-ar putea reactiva, iar impactul economic ar putea fi mai grav și prelungit”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Finanțarea măsurilor sanitare este o investiție esențială nu doar pentru salvarea vieților, dar și pentru redresarea socială și economică pe termen lung.