Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră3Foto© cotidianul.ro

Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră

, 6 știri, 13 vizualizări

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke este a șasea navă militară americană care intră anul acesta în Marea Neagră. El a fost precedat de USS Carney, care a participat în iulie la exercițiul naval americano-ucrainean Sea Breeze 2019, alături de nave militare din 19 țări, inclusiv România.

"Operațiunile pe care le efectuăm în Marea Neagră alături de aliații și partenerii noștri mențin relațiile strânse necesare pentru stabilitatea regională", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a. "Flexibilitatea inerentă a DDG (distrugătoare cu rachete ghidate - n. red.) din forțele noastre navale desfășurate avansat ne permite să furnizăm o apărare credibilă și să ne asigurăm că suntem în postura corespunzătoare pentru a sprijini operațiunile noastre globale", a adăugat ea.

Porter, desfășurat avansat la baza navală Rota din Spania, efectuează operațiuni navale în zona de operațiuni a Flotei a 6-a, în sprijinul intereselor naționale de securitate ale SUA în Europa. Marina militară americană acționează regulat în Marea Neagră, în conformitate cu legislația internațională și cu Convenția de la Montreux, arată site-ul Flotei a 6-a în articolul de vineri, accesibil la adresa https://www.c6f.navy.mil/Media/News/Article/1928951/uss-porter-en-route-to-black-sea/.