DNA îl trimite în judecată pe fratele lui Sebastian Ghiță© realitatea.net

DNA îl trimite în judecată pe fratele lui Sebastian Ghiță

, 6 știri, 30 vizualizări

Procurorii DNA au dispus marți trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 10 persoane fizice și 13 societăți comerciale din domenul IT pentru evaziune fiscală. Potrivit Mediafax, printre ei se află și fratele lui Sebastian Ghiță.

”În perioada 2009-2013, cei 23 de inculpați s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat prin încheierea unor contracte de prestării servicii, ca operațiuni fictive, înregistrând în evidențele contabile ale societății mai multe facturi de avans „conform contract”, în scopul deducerii TVA-ului aferent acestora și compensării TVA-ului datorat din alte relații comerciale.

Ulterior, aceste facturi ar fi fost stornate ca urmare a rezilierii respectivelor contracte”, explică procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, adăugând că prin acest mecanism ar fi fost creată aparența unor tranzacții reale ce ar fi avut, însă, ca scop, posibilitatea obținerii pentru unele societăți a unui drept de deducere și amânare la plată, timp mai multe luni, a TVA, ca urmare a sustragerii de la plată obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.