Doi cosmonauți ruși și o astronaută americană au decolat către Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat4Foto© observatornews.ro

Doi cosmonauți ruși și o astronaută americană au decolat către Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat

, 4 știri, 41 vizualizări

O navetă Soiuz care transporta doi cosmonauți ruși și un astronaut american s-a andocat, vineri, 15 septembrie, la Stația Spațială Internațională (ISS), informează AFP, notând că acesta este un rar act de cooperare într-un moment de tensiune între Moscova și Washington, potrivit news.ro.

Racheta a decolat, așa cum era prevăzut, la ora 15:44 GMT, pe un cer întunecat de noapte, de pe cosmodromul rusesc de la Baikonur din Kazahstan, cu un echipaj format din cosmonautul rus veteran Oleg Kononenko și camaradul său Nikolai Tșub, precum și din astronautul NASA Loral O'Hara. Ultimii doi se află la primul lor zbor în spațiu.

Aceasta a ajuns pe ISS trei ore mai târziu, a anunțat agenția spațială rusă într-un comunicat de presă. Această lansare are loc la mai puțin de o lună de la pierderea sondei lunare rusești Luna-25, care s-a prăbușit pe Lună în august, un eșec care a reamintit dificultățile cu care se confruntă de ani de zile sectorul spațial rusesc, între lipsa de finanțare și scandalurile de corupție.