Doi eroi decedați în Afganistan, comemorați de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații2Foto© wwwb.agerpres.ro

Doi eroi decedați în Afganistan, comemorați de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

, 7 știri, 20 vizualizări

Sublocotenentul (pm) Claudiu Marius Covrig și sublocotenentul (pm) Ionuț Cosmin Sandu, militari ai Batalionul 300 Infanterie "Sf. Andrei" Galați, decedați în Afganistan, au fost comemorați, luni, la Cimitirul Eternitatea, dar și la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", unde au fost dezvelite și două plăci comemorative cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități "Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir" - sucursala Galați.

Potrivit sursei citate, ceremonialul a început la Cimitirul Eternitatea, unde sunt înhumați cei doi eroi, cu oficierea de către preotul militar Paul Zaharia a unui serviciu religios, urmat de depunerea de coroane de flori din partea Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități, a Garnizoanei Galați, a familiei și a oficialităților locale.

Punctul central al ceremonialului l-a constituit dezvelirea, la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", a unei plăci comemorative, situată la intrarea în incinta instituției de învățământ, dar și a două plăcuțe care, începând de, luni, vor da numele bibliotecii și amfiteatrului liceului: sublocotenent post-mortem Ionuț Cosmin Sandu și sublocotenent post-mortem Claudiu Marius Covrig, absolvenți ai acestei instituții de învățământ.