Doi tineri ucraineni care au trecut granița în România prin munți au fost găsiți de un localnic, epuizați și în hipotermie3Foto© stirileprotv.ro

Doi tineri ucraineni care au trecut granița în România prin munți au fost găsiți de un localnic, epuizați și în hipotermie

, 6 știri, 126 vizualizări

Doi tineri ucraineni care au trecut granița în România prin Munții Maramureșului au fost coborâți de un localnic din comuna Poienile de sub Munte, a informat, marți seara, directorul Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș, Dan Benga, citat de Agerpres.

"Cei doi ucraineni au fost reperați de un localnic aflat sus în munte și coborâți până când s-au întâlnit cu echipele de salvare venite pentru recuperarea lor. Aceștia au fost preluați de echipajul SMURD și transportați cu Autospeciala SMURD și, respectiv, Autospeciala Salvamont până la unitatea medicală pentru investigații și tratament. Cei doi ucraineni se află în acest moment sub supraveghere medicală", a spus Dan Benga.

Conform acestuia, în cursul după-amiezii de marți, a demarat acțiunea de căutare-salvare a SPJ Salvamont Maramureș în zona Vârfului Corbu, 1.696 metri altitudine, pentru recuperarea și extragerea a doi cetățeni ucraineni, cu vârste de 25 și 26 ani, extenuați și, din spusele lor, în hipotermie, aflați de câteva zile în munți.