Doliu în PSD: un primar a murit din cauza Covid-194Foto© stirileprotv.ro

Doliu în PSD: un primar a murit din cauza Covid-19

, 11 știri, 143 vizualizări

Neculai Stratulat, primarul PSD al comunei Bălușeni din județul Botoșani, a murit, astăzi, după ce a fost infectat cu coronavirus. Primarul a fost internat încă de săptămâna trecută la un spital din București, însă medicii nu au reușit să îi salveze viața.

Primarul din Bălușeni a acuzat probleme respiratorii, astfel că a fost internat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, unde a fost depistat pozitiv la testul coronavirus. În vârstă de 71 de ani, acesta a trecut și pe la Unitatea de primiri Urgențe Botoșani, însă a preferat să fie tratat în Capitală, acolo unde s-ar fi aflat în evidențe cu unele afecțiuni cronice și avea mai mulți medici cunoștințe apropiate.

Absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași și al Institutul Bancar Român, a fost timp de 11 ani director al fostei Bănci Agricole, iar din 2008 ocupa funcția de primar al comunei Bălușeni, din partea PSD. Acesta este al 73-lea deces pus pe seama COVID-19 între locuitorii județului Botoșani.