Donald Trump, amendat cu 9.000 de dolari și este amenințat cu închisoarea de un judecător© observatornews.ro

Donald Trump, amendat cu 9.000 de dolari și este amenințat cu închisoarea de un judecător

, 6 știri, 52 vizualizări

Judecătorul care prezidează procesul penal de la New York al lui Donald Trump l-a acuzat marți pe fostul președinte american de sfidare a curții și l-a amendat cu 9.000 de dolari pentru declarații care, în opinia sa, au încălcat un ordin dat anterior care îi interzicea să îi atace public pe cei implicați în acest dosar. De asemenea, judecătorul l-a avertizat pe Trump că ar putea fi încarcerat, dacă încalcă din nou acest ordin, relatează CBS News.

Judecătorul Juan Merchan a spus că Trump a încălcat ordinul de nouă ori în ultimele săptămâni, în postări pe platforma sa socială Truth Social și pe site-ul său de campanie. El l-a amendat pe Trump cu 9.000 de dolari, sau 1.000 de dolari pentru fiecare încălcare, și i-a ordonat să șteargă postările.

Merchan a emis un ordin scris de însoțire a deciziei. El a scris că Trump „a încălcat ordinul prin faptul că a făcut postări pe rețelele sociale despre martori cunoscuți referitoare la participarea lor la această procedură penală și prin declarații publice despre jurații din această procedură penală”.