Donald Trump crede că merită Premiul Nobel pentru Pace1Video© realitatea.net

Donald Trump crede că merită Premiul Nobel pentru Pace

, 4 știri, 22 vizualizări

„O să vă spun despre Premiul Nobel pentru Pace, o să vă spun. Eu am făcut un acord, am salvat o țară și tocmai am auzit că liderul acelei țări primește acum Premiul Nobel pentru salvarea țării. Mi-am spus: `Oare eu am avut vreo implicare?` Da, dar știți cum este, așa se întâmplă. Atât timp cât se știe, asta este ce contează... Am evitat un mare război, am evitat mai multe”, a spus Donald Trump la o întâlnire electorală care a avut loc în Toledo, Ohio.

Trump nu a pronunțat numele câștigătorului premiului Nobel pentru Pace, dar probabil că se referă la premierul etiopian Abiy Ahmed. Acesta a primit premiul Nobel pentru Pace pentru „inițiativa decisivă de soluționare a conflictului privind frontiera cu Eritreea”. Ahmed a primit distincția pentru cotribuția sa la încheierea războiului dintre țara sa și Eritreaa, care dura de peste 20 de ani, de la sfârșitul anilor `90.

La începutul discursului, Trump vorbește și despre premiile Pulitzer din ultimii trei ani, despre care spune că nu înseamnă nimic, pentru că au fost date pentru ceva greșit. Anul trecut, Trump a fost vizat de publicațiile ce au câștigat importantul premiu. În 2019, investigațiile legate de Donald Trump publicate de Wall Street Journal și New York Times au fost printre cele mai premiate subiecte.