Donald Trump va efectua vizite în Polonia și Danemarca între 31 august și 3 septembrie2Foto© libertatea.ro

Donald Trump va efectua vizite în Polonia și Danemarca între 31 august și 3 septembrie

, 5 știri, 15 vizualizări

Președintele american Donald Trump va efectua vizite în Polonia și Danemarca la sfârșitul lunii viitoare după participarea la summitul G7 din Franța, a anunțat miercuri Casa Albă, relatează dpa și Reuters. Vizita în cele două țări va avea loc între 31 august și 3 septembrie.

Pe 1 septembrie, președintele american va lua parte la Varșovia la evenimentele comemorative organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la declanșarea celui de Al Doilea Război Mondial. În Danemarca, Trump se va întâlni cu Margrethe a II-a, regina statului nordic. Cu prilejul vizitei, liderul de la Casa Albă va avea o întrevedere și cu lideri din domeniul afacerilor.

Președintele polonez Andrzej Duda a vizitat Casa Albă în luna iunie, unde ideea vizitării Varșoviei cu prilejul manifestărilor comemorative a fost prezentată public. Cele două țări au convenit să intensifice cooperarea militară în timpul vizitei lui Duda. Trump a declarat marți presei că este nerăbdător să ajungă în Polonia. "Îmi plac oamenii", a spus el.