Dosar penal împotriva Casei de Asigurări de Sănătate pentru că nu a validat consultațiille fără card2Foto© wall-street.ro

Dosar penal împotriva Casei de Asigurări de Sănătate pentru că nu a validat consultațiille fără card

, 7 știri, 16 vizualizări

O organizație patronală a medicilor de familie a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în care a reclamat faptul că CNAS a refuzat, după instituirea stării de urgență, validarea consultațiilor realizate fără a fi semnate cu cardul de sănătate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a anunțat că, pe data de 31 martie, a înregistrat o plângere formulată de o organizație patronală județeană a medicilor de familie, având ca obiect posibila săvârșire a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În plângerea respectivă se arată că, în mod repetat, Casa Națională de Asigurări de Sănătate ar fi refuzat validarea consultațiilor medicale realizate fără a fi fost semnate cu cardul de sănătate, ulterior intrării în vigoare a decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României, care prevedea posibilitatea realizării acestor consultații în deplină legalitate și fără utilizarea cardului, tocmai în scopul prevenirii răspândirii virusului.