Dosar penal în cazul unui bărbat, cu simptome, refuzat de două ori să fie testat. Ulterior a fost confirmat pozitiv cu coronavirus4Foto© a1.ro

Dosar penal în cazul unui bărbat, cu simptome, refuzat de două ori să fie testat. Ulterior a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

, 7 știri, 34 vizualizări

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra NeamțNeamțNeamț, la Parchet a fost înregistrat, în data de 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor: "Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 și 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamț, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Piatra Neamț, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

Pe 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanța la spitalul din Piatra-Neamț, ocazie cu care s-a dispus testarea acestuia. Testul a confirmat că bărbatul este pozitiv.

Totodată, procurorii cercetează și dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unitățile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condițiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din Iași.