Două femei din Bistrița-Năsăud reținute pentru trafic de minori4Foto© observator.tv

Două femei din Bistrița-Năsăud reținute pentru trafic de minori

, 7 știri, 10 vizualizări

Două femei din Bistrița-Năsăud au fost reținute de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) și procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate de oamenii legii, miercuri, pe raza județului, ulterior cinci persoane fiind duse la audieri. Cele două femei riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Polițiștii SCCO, împreună cu procurori DIICOT Bistrița-Năsăud, au efectuat, miercuri, trei percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Două femei au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea faptelor.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2018, cele două femei, în vârstă de 22 și 51 de ani, împreună cu alți doi bărbați de 43, respectiv 22 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, ar fi recrutat, adăpostit și transportat mai multe tinere, minore, dar și majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.