Dridi: Industria auto reprezintă o bijuterie pentru economia românească2Foto© wall-street.ro

Dridi: Industria auto reprezintă o bijuterie pentru economia românească

, 6 știri, 17 vizualizări

"Mulți dintre angajații noștri au fost stagiarii noștri. În 2018 - 2019, un număr de 300 de studenți și masteranzi au ales să cunoască mediul de lucru, activitatea, procesele și au câștigat o experiență importantă. Recent, Centrul de inovație și cercetare Renault Bucharest Connected a intrat pe harta economiei cunoașterii. România este o țară în care industria auto reprezintă 14% din PIB și 26% din exporturi. Pentru mine, înseamnă o bijuterie a economiei românești. Mediul economic nu poate crește în lipsa infrastructurii adecvate. România este o sursă de competență", a menționat Dridi.

Oficialul Dacia și Groupe Renault România a punctat, de asemenea, că, până în prezent, compania franceză a investit în aproape 9 milioane de ore de formare pentru dezvoltarea competențelor angajaților.

"România se îndreaptă către industria 4.0 și noi oferim mijloacele necesare. Facem investiții în creșterea capacității de producție, în proiecte noi și echipamente de testare și pentru a crește numărul de furnizori locali. Sunt investiții care, în 20 de ani de la privatizarea Dacia până în prezent, au ajuns la 3 miliarde de euro.