Dupa evenimentele din Caracal, o noua institutie ar putea aparea in Romania2Foto© a1.ro

Dupa evenimentele din Caracal, o noua institutie ar putea aparea in Romania

, 11 știri, 21 vizualizări

Moțiunea de cenzură se apropie pentru Cabinetul Dăncilă, iar partidul lui Victor Ponta, Pro România, este cel ce va decide, din punct de vedere matematic, soarta Guvernului. Calculele arată că Victor Ponta nici măcar nu are nevoie de Tăriceanu.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu poate trece fără voturile Pro România, chiar dacă Opoziția se bazează de această dată și pe ALDE, arată matematica parlamentară. Pro România va înclina decisiv balanța și pentru formarea noului Guvern. Victor Ponta are astfel puterea de a decide dacă Viorica Dăncilă rămâne la Palatul Victoria sau dacă PNL intră la guvernare. Ponta ar putea forța și o nouă majoritate, PSD – Pro România, excluzându-l de la masă pe Călin Popescu Tăriceanu, scrie Adevărul.

Voturile Opoziției reunite (PNL, USR, PMP, UDMR) sunt insuficiente pentru a dărâma Guvernul Dăncilă, rămas fără o majoritate clară. Ca moțiune de cenzură să treacă, e nevoie de 233 de voturi, însă cele patru formațiuni au doar 184. Dacă adunăm și cele 31 de voturi de la ALDE, care s-a întors împotriva PSD, rezultă 215 voturi. Mai rămân cele 17 voturi venite din partea minorităților naționale.