Echipa OMS care investighează originea Covid-19 vrea să renunțe la raport3Foto© stirileprotv.ro

Echipa OMS care investighează originea Covid-19 vrea să renunțe la raport

, 6 știri, 242 vizualizări

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care face investigații cu privire la originea noului coronavirus, ar vrea să renunțe la publicarea unui raport interimar referitor la ancheta făcută recent în China. Potrivit Wall Street Journal, totul ar avea legătură cu tensiunile din SUA și China apărute în contextul acestei investigații, precum și cu apelul venit din partea unui grup internațional de cercetători care au cerut efectuarea unei noi anchete.

„Raportul complet este așteptat în următoarele săptămâni”, a pecizat purtătorul de cuvânt al OMS Tarik Jasarevic, într-un răspuns pe e-amil, potrivit sursei citate, fără a fi precizate care eventualele motive ale întârzierii publicării raportului.

În urmă cu câteva săptămâni, echipa OMS s-a aflat la Wuhan, acolo unde au fost confirmate primele cazuri de COVID-19 la oameni, la finalul anului 2019. China nu a furnizat însă date neprelucrate despre aceste prime cazuri de infecatre cu coronavirus, după cum a precizat recent Dominic Dwyer, unul dintre membrii echipei OMS.