Elan Schwartzenberg a scapăt de dosarul penal în care era acuzat de complicitate la mită, după ce faptele s-au prescris5Foto© libertatea.ro

Elan Schwartzenberg a scapăt de dosarul penal în care era acuzat de complicitate la mită, după ce faptele s-au prescris

, 10 știri, 53 vizualizări

„Încetează procesul penal față de inculpatul Emilian Schwartzenberg sub aspectul complicității la infracțiunea de dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și a dispozițiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, întrucât s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale”, se arată în decizia tribunalului, notează sursa citată.

În iunie 2019, un procuror de la DNA anunța în sala de judecată că faptele de care era acuzat Emilian Schwartzenberg s-au prescris și solicita atunci ca omul de afaceri să nu mai aibă un mandat de arestare în lipsă. Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internațională.

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuințe în campusul social „Henri Coandă” din Constanța, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitați de Instanța supremă.