Eleva rănită grav în urma prăbușirii zidului de la internatul din Odorheiu Secuiesc a murit8Foto© cotidianul.ro

Eleva rănită grav în urma prăbușirii zidului de la internatul din Odorheiu Secuiesc a murit

, 19 știri, 54 vizualizări

„Astăzi, în jurul orei 15:30, eleva internată la Secția ATI Copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a încetat din viață. Medicii din Târgu Mureș au făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a o salva”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureș, Mariana Negoiță.

În data de 20 decembrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a pus în mișcare acțiunea penală față de administratorul societății ce realiza lucrările la clădirea aparținând internatului, pentru trei infracțiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, respectiv infracțiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 și 3, și două infracțiuni, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„S-a reținut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui șanț chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată și, așa cum știți, urmare prăbușirii sitului a rezultat decesul unui elev și vătămarea corporală altor trei eleve”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, Gianina Oreviceanu.