Elevi și studenți din toată țara protestează în Piața Victoriei după ce Guvernul le-a tăiat gratuitatea la transport5Foto© realitatea.net

Elevi și studenți din toată țara protestează în Piața Victoriei după ce Guvernul le-a tăiat gratuitatea la transport

, 7 știri, 107 vizualizări

Protestatarii s-au adunat în fața sediului Guvernului și au scandat mai multe sloganuri, printre care: „Fără transport, avem viitorul mort”, „Florin Cîțu să ne vadă, facem orele în stradă”, „Nu ne luați transportul gratuit”, „Vrem transport”, „Ignoranță, ignoranță”.

„Suntem în fața Guvernului României, alături de colegii noștri de la ANOSR, pentru a aduce în atenția publică problematica subfinanțării educației, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuității transportului pentru studenți și elevi”, au transmis elevii joi într-un mesaj pe Facebook.

Și studenții din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) îi răspund premierului Florin Cîțu, după ce acesta a declarat miercuri că nu vede ca fiind ”un capăt de țară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenți, dând exemple din mai multe țări. „România era țara care era în afara sistemului, toate celelalte țări, țări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, a mai spus Florin Cîțu.