Elevii de religie catolică nu sunt obligați să participe la cursuri între 29 martie - 2 aprilie© puterea.ro

Elevii de religie catolică nu sunt obligați să participe la cursuri între 29 martie - 2 aprilie

, 5 știri, 13 vizualizări

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că elevii de religie catolică nu sunt obligați să participe la cursuri între 29 martie - 2 aprilie, având în vedere că pe 31 martie este Paștele catolic.

În cazul profesorilor de religie catolică, decizia va aparține fiecărei școli în parte.

Ligia Deca a precizat că în funcție de ponderea cadrelor didactice, Consiliul de Administrație al unității de învățământ poate decide suspendarea cursurilor pentru vinerea mare, prima, a doua și a treia zi de Paști, și stabilirea modalităților de recuperare.

"De asemenea, elevii care aparțin unui cult religios legal altul decât cel ortodox, pentru care Paștele se celebrează în data de 31 martie, nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie -2 aprilie, fiindu-le motivate, la cerere, absențele înregistrate. Am trimis deja această informare și fiecare Consiliu de Administrație deja discută și decide în funcție de ponderea cadrelor didactice și de numărul elevilor care se încadrează în aceste prevederi", a explicat Ligia Deca, într-o conferință de presă organizată de Ministerul Educației.