Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX concepută pentru transportul de călători pe Lună și, ulterior, pe Marte6Foto3Video© mediafax.ro

Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX concepută pentru transportul de călători pe Lună și, ulterior, pe Marte

, 10 știri, 17 vizualizări

Elon Musk a prezentat vehiculul spațial la baza SpaceX din Boca Chica, Texas.

“Conștiința este un lucru rar și prețios și ar trebui să facem toți pașii necesari pentru a păstra lumina conștiinței”, a comentat Musk. ”Eu cred că ar trebui să facem tot ce putem ca să ajungem o specie multiplanetară și să extindem conștiința dincolo de Pământ, și ar trebui să facem asta acum”.

În cei unsprezece ani scurși de când SpaceX a lansat prima navetă spațială privată alimentată cu combustibil lichid, compania a conceput rachete care pot ajunge în siguranță la sol, a lansat o mașină sport în spațiu și este pregătită să trimită astronauți NASA pe Stația Spațială Internațională. Scopul ultim al companiei este să trimită oameni pe Marte. Racheta prezentată sâmbătă ar putea face acest lucru și să asigure întoarcerea călătorilor pe Pământ, arată Wire.

“Ce avem nevoie pentru a deveni o civilizație spațială este să facem ca transportul în spațiu să fie ca transportul aerian. O rachetă pe care să o putem refolosi este în esență cheia spațiului cosmic”, arată Elon Musk.