Erdogan spune că Netanyahu e ca Hitler© puterea.ro

Erdogan spune că Netanyahu e ca Hitler

, 6 știri, 26 vizualizări

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut o comparație controversată între acțiunile prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu și cele ale liderului nazist Adolf Hitler, afirmând că nu există „nicio diferență” între ele. Declarația lui Erdogan vine în contextul recentelor evenimente din Gaza, iar această comparație nu este prima sa tentativă de a asocia Israelul cu Germania nazistă.

În iulie 2014, Erdogan acuzase Israelul că „ține în viață spiritul lui Hitler” în timpul unui conflict cu Gaza. Criticile președintelui turc la adresa Israelului s-au intensificat în timpul războiului actual, susținând că acțiunile lui Netanyahu asupra Gaza nu sunt diferite de cele ale lui Hitler. Erdogan a mers chiar mai departe, negând caracterul terorist al organizației Hamas.

Aceste declarații au provocat reacții dure din partea Israelului, care a rechemat diplomații săi din Turcia în octombrie, după ce Erdogan l-a acuzat pe Netanyahu de comiterea unor crime de război. La rândul său, Turcia și-a rechemat ambasadorul din Israel, marcând o nouă escaladare a tensiunilor în relațiile bilaterale.