Eurespal, retras de pe piață. Agenția Națională a medicamentului, prima reacție13Foto© observator.tv

Eurespal, retras de pe piață. Agenția Națională a medicamentului, prima reacție

, 26 știri, 27 vizualizări

Producătorul francez al medicamentului Eurespal, folosit de multă vreme în cazul infecțiilor respiratorii, a anunțat că îl retrage de pe piață din cauza unor posibile efecte averse care ar afecta, la nivel cardiac, consumatorii. Deja farmaciile din România au primit informarea din partea producătorului și Eurespal a fost oprit de la vânzare atât sub formă de sirop, cât și sub formă de comprimate.

Până la această ora, Agenția Națională a Medicamentului nu a comunicat oficial această informație.

DC News a discutat cu purtătorul de cuvânt al instituției Anca Crupariu. "Sigur că vom infoma oficial opinia publică și confirmăm faptul că acest medicament a fost retras de pe piață de producător. În foarte scurt timp vom emite un comunicat prin care vom confirma avertizarea producătorului și interdicția ca Eurespal să fie comercializat în farmaciile din România", ne-a explicat Crupariu.

Potrivit prospectului Eurespal are ca efecte adverse tulburări ale sistemului nervos Frecvente: somnolență. Efecte cu frecvență necunoscută: amețeli Tulburări cardiace - Eurespal Rare: tahicardie moderată (bătăi neobișnuit de rapide ale inimii), care se ameliorează după scăderea dozelor. Tulburări gastro-intestinale Frecvente: dereglări gastro-intestinale, greață, dureri de stomac.