Există sau nu riscul să ne infectăm cu COVID-19 atunci când mergem la cumpărături3Foto© antena3.ro

Există sau nu riscul să ne infectăm cu COVID-19 atunci când mergem la cumpărături

, 10 știri, 59 vizualizări

„Nu există risc real de infecție prin alimente. Din comunicările transmise de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) rezultă că nu există nici un raport sau alte evidențe de transmitere a bolii COVID -19 prin consumul de alimente.

Coronavirusurile nu se pot multiplica în alimente, ele au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica. Nu există informații privind prezența în aliment a virusului, supraviețuirea acestuia în aliment și riscul de infectare a oamenilor. Nu există risc real de contaminare din ambalajele alimentare.

Deși studiile recente arată că virusul SARS-CoV-2 persistă până la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe mai dure (oțel, plastic) nu există nicio dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția”, precizează Paul Anghel.