Facebook ar asculta conversațile utilizatorilor3Foto© libertatea.ro

Facebook ar asculta conversațile utilizatorilor

, 10 știri, 15 vizualizări

Într-un comunicat transmis agenției de știri financiare, Facebook recunoaște că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversațiilor - cu permisiunea utilizatorilor - dar afirmă că a pus capăt acestei practici. 'La fel ca și Apple sau Google, am înghețat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută', explică rețeaua de socializare.

Facebook explică că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversațiilor din partea utilizatorilor aplicației sale Messenger. Subcontractorii verificau dacă inteligența artificială a rețelei interpreta corect mesajele care erau procesate fără a se furniza identitatea celor care le-au trimis.

Potrivit Bloomberg, angajații care sunt însărcinați de transcriere se îngrijorează de implicațiile etice ale muncii lor, nefiind informați nici despre originea înregistrărilor conversațiilor, nici despre modul de utilizare a lor de către compania fondată de Mark Zuckerberg. Amazon, Apple și Google, care vând și ele asistenți vocali, au recunoscut că procedează la fel pentru a ameliora răspunsurile aplicațiilor lor.